un “hope” pentru noi …

Haiti! Cutremurator. si la propriu si la figurat. Toti ati citit de cate zeci de mii de amarati au murit si basca, la cateva zile un alt cutremur de 6,1 pe Richter face din aceasta insula de rasfat american, praf si pulbere.

Haiti, loc de lafaiala si escapada a natiei americane, considerata cea mai saraca tara din  spatiul american s-a dus de(pe)  rapa. O tara in care se traieste cu un dolar pe zi. La nasul americanesc clocotind si spumegand de dolari. Loc in care natia favorita venea sa-si bronzeze pieile si sa-si inmoaie bataturile. Lafaiti sub adierea palmierilor cu ghirlanda de flori aferenta si cu zambetul tamp de atatea cocktailuri,  s-a naruit un loc de aerisire a creierelor Obamanizate.

La acest moment circula prin media tot felul de teledonuri spre a strange bani sa refaca saracia din Haiti. Sa nu va inchipuiti ca alora o sa le faca vreun zgarie-nori cu glass-wall si nici ca le va deschide vreun „Mark & Spencer” pe undeva pe plaja. Vor sa stranga bani spre ajutorarea populatiei, care a mai ramas. Bani de inmormantari pentru nevoiasi si bani de a ridica alte plantatii de palmieri ca sa refaca flora datatoare de vanturi la burtile si aerele americanesti.

Un fel de chirpici. Din asta erau construite casele amaratilor din Haiti. Ca pana nu au murit vreo 100.000 de suflete, nu s-a gandit nimeni sa stranga bani sa-i scoata din rahat. Nedreapta lume, nedreapta cale! Acum la coliva participa toti cu muzica si colaci spre a scoate insula din agonie. Numai ca nu stiu ce-o sa mai scoata. Eventual isi vor reface plajele si casele de vacanta pentru ca in concedii sa se poata  retrage pentru clipe de liniste pe mormintele celor ce-au murit. La plaja in dansul specific haitian. Asta e viata! Un moment tragic  al unei catastrofe care undeva, candva ne va ajunge pe toti.

Cine isi inchipuie ca donatiile de acum vor recladi Haiti, se inseala. Acolo sufletul pamantului s-a convulsionat si a uitat sa mai respire. Bani tarziu veniti pentru ei. Plata inmormantarii unui popor ignorat de americani.

Na ca am terminat cu americanii! Anyway in timp ce Sandra Bulock scoate de la ciorap un milion de dolari pentru intrajutorarea victimelor din Haiti, statul lui Bocsescu doneaza 50 de miii de euro. Adica de vreo 20 de inmormantari. E incredibil de crezut in cata imbecilitate traim. Pai bine, decat sa dai o scartaiala de bani, mai bine trimite-le amaratilor alora niste conserve, faina, zahar, ceva ce-ti permiti sa iei de la gura romanilor si ei sinistrati. Eu nu mai inteleg bravuara asta romaneasca in care intr-ajutoram natii si tari subdezvoltate poate la fel ca si Romania.Incerc sa ma intreb daca in ’77 Haiti ne-a donat ceva ulei de palmier?! Te apuca rasu’ sa vezi niste impotenti politici incapabili sa faca ceva in propria lor tara incercand sa se dea de stand-up in Haiti.

Va aduceti aminte de nunti cand se striga darul? US 30 de milioane, Canada 10 milioane… si Romania 50 de mii de euro. Si mai tineti minte ce faceau la nunta cei care dadeau putin? Isi puneau capul in podea asemeni strutului in nisip. Despre cand om ajunge noi sa ne petrecem prin Haiti, ever never!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: