ultrasecret…

Dosare şi persoane ultrasecrete. Salariii şi identităţi ultrasecrete. Vile şi case conspirative ultrasecrete. Toate au în comun trend-ul James Bond. Nouă chiar ne place aşa. Cred că dacă am face un sondaj, peste 80% din dragul meu popor şi-ar dori să circule cu antemergători pe BMW şi girofar. Ultrasecret deci! Ca exemplu ete’ pe tanti Nuţi care de mică şi-a dorit să fie escortată într-un fel sau altul. Şi-a implinit visul ce-i rodea flecurile pantofilor roz-bombon pe centura Buzăului. La fel a făcut şi unul Oprea care face acum pe APV-istul prin minister. Dacă atunci când era la PSD era ultrasecret înglodat în afacerile din zona Predeal, iată că a ieşit la rampă ca ministru MAPN. Vilele şi terenurile din Predeal pe langă platoul Secuilor rămân însă ultrasecrete. ANI face nani! NU numai în cazul lui. Eu am pe strada vizavi de blocul în care trăiesc la comun cu alte o sută de familii, o vilă,  proprietatea unui alt ultrasecret. De şapte ani iscodesc să aflu ce şmecher şi-a clădit ditamai 3 etaje de vilă portocaliu cu albastru. Numai că e ultrasecret. Îl văd pe şobolan cum pleacă cu noaptea în cap pe la cinci dimineaţa şi vine spre miezul nopţii. Nu vreau să denumesc şobo’ numai că aşa se comportă omul, cum să-i zic?  O fi un ultrasecret bugetar de-ăla de câştigă vreun milion de euro pe lună. Şi-a tras câine lup şi poartă metalică cu motoraş, aşa că nu prea ai şanse să vezi prea multe. Eu nu am abandonat stilul undercover şi l-am pândit într-o dimineaţă. Poartă o şaibă ultrasecretă nişte raiaţi şi o sapcă de-aia cu urechi de navetist cum lua tata cand pleca iarna la muncă.

Aceşti ultrasecreţi îi vezi pe stradă şi nu dai doi bani pe ei până nu pornesc motorul maşinii cu telecomanda. Ei sunt cei care dospesc într-un birou dosare şi hârtii care te vor urmări şi-ţi vor pune beţe în roate la orice ai vrea să întreprinzi. Ei sunt cei care trimit somaţii şi-ţi inchid conturile că nu ţi-ai plătit impozitele şi cele vreo sută de taxe cu specific românesc. Şi-şi fac treaba al naibii de constiincioşi că de nu, sărăceşte visteria şi nu-şi iau leafa întreagă. Şi ce poate fi mai rău dacă din vreo jumate de milion de euro salariu iei doar jumate, că nu ţi-ai făcut norma de penalităţi şi citaţii sau că nu ai bagat la parnaie cel puţin cinci compatrioţi care vindeau telemea fără autorizaţie la Obor. Tot aceşti ultrasecreţi împart mita electorală şi dau pui amărâţilor de pensionari ca să ştampileze alesul. Ce-i caracterizează pe ultrasecreţii României?  Stau în vile luxoase, au maşini cu geamuri fumurii de cel puţin o suta de mii de euro, se imbracă ca ultimul ciorogar deşi în casă stau pe umeraşe costume de 5000 de parai bucata, nu vorbesc cu niciun vecin, cumpărăturile şi le fac din Metro noaptea că-i non-stop, de cele mai multe ori comandă online de la şosete până la sejururi în Haiti.

Anii trecuţi am ajuns într-un sat din sudul tării. Cu mulţi coloraţi e drept. Eram împreună cu nişte poliţai de la economic care făceau descinderi. Am intrat într-o vilă imensă, un kitsch arhitectural. Casa închisă. Din spate vine Piranda. Un fel de bucătărie de vară. Şi se jură că nu fură, dar am prins-o cu raţa-n gură. Uşile casei se deschid. Vreo trei frigidere sigilate în cutii, covoare persan, marmură  plăci ambalată cred că de vreo cateva mii de euro, televizoare în cutii, telefoane mobile într-o pungă, fotolii şi canapele de piele, toate astea stăteau noi nouţe de parcă eram în depozit la vreun supermarket. Ei, şi-acum vine povestea ultrasecretă! Piranda era casatorită numai ca Bulibaşa era la pârnaie. De ce? Pentru un furt de teava şi sârmă de cupru dintr-o fabrica dezafectată. Am aflat că grupul a fost mult mai numeros. Vreo cinci. Bulibaşa a luat vina asupra lui, iar cei care nu au intrat în puscărie l-au cadorisit cu toate alea de se vedeau prin casă. Aşa ca dupa vreo cinci ani când Bulibaşa urma să apară din nou în peisaj, devenea un ultrasecret  pentru că deţinea cateva sute de mii de euro. Atât din banii incasaţi  din vanzarea de cupru cât şi din gift-urile pe care le primse.

An de an am devenit o ţară condusă de ultrasecreţi. Într-un underground al României e o reţea ultrasecreta de jecmănitori care reglează conturile pentru mamuţii de la conducere. Aceasta e banca oamenilor politici care au dat pe mana vreunui ţârcovnic şi l-au făcut om milioane de euro. De-asta declaraţiile de avere pe care ni le etalează pe la televiziuni nu arată gravitatea furturilor. Ei şi-au inventat o clică fără nume şi identitate ce reprezintă depozitarul câine credincios până când baştanu’ are nevoie de bani. Pentru vreo campanie sau vreo poziţie prin guvern.  Sau vă închipuiţi că sunt puşi acolo pe baza  notelor de la bacalaureat? Despre asta altadată. Rămânem  sideraţi şi interzişi când un secretar de stat fantomă la cine ştie ce minister sau agentie castigă cateva sute de mii de euro. Dom’ ministru nu ia decât  cateva zeci de milioane de roni în timp ce scârţa secretarul, face plinul casei. Ce credeţi? Cum vi se pare asta? Ei bine, e ultrasecret !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: