meniu de criza…

Cumpără o bucata de carne de vită. Fierbe-o, spumuieşte-o. Ia şi un kilogram de cartofi. Curăţă-i, spală-i, taie-i cuburi. Prăjeşte o ceapă. Şi un morcov tăiat rondele. După ce carnea s-a fiert taie-o cuburi. Unde ai călit ceapă şi morcov pune carnea la călit. Puţin, vreo vreo cinci minute la foc mic. Pune cartofii tăiaţi cuburi. Acoperă cu apă si da la fiert.Sare şi piper. Apa de pe carnea de vită nu o arunca. Bagă în ea o lingura de vegeta. Ia o mână de taiţei sau de fidea. Bagă la fiert în apa care a rămas de la fiert vita. Acolo se pune de-o supă. Nu folosi bulioane, te păcăleşti! Ai o tocană de cartofi în final. Şi o supă de  tăiţei. Mancare pentru vreo două zile. Adică nu mai găteşti în week-end.

Multumeşte conducerii tării că găseşti carnea la liber. Şi pâinea fără raţie. Cumpără de-aia proaspătă caldă. O să mănânci cu poftă şi te va durea burta. Apoi până nu-ţi trece burta, adică vreo zece ore nu o să mai mănânci nimic, că nu mai poţi. A mai trecut o zi şi frigiderul tău e plin de mâncare gătită. Felicitări, incepi să învingi criza. Fă-ţi un ceai de sunătoare pentru stomac. Te ajută la digestie. Mulţumeşte farmaciilor ca au ceai la plic şi magazinelor că au hârtie igienică fină să nu faci iritaţii.

Ia-ţi telecomanda. Mulţumeşte preşedintelui că ai mai multe canale la tv şi că asculţi radio pe fm. Nu-ţi fă probleme, o să-ţi vină la plată luna viitoare. Acum trage un pui de somn. Mulţumeşte in vis ţării că ai unde să dormi. Până la întreţinerea de luna viitoare mai e mult!

Trezeşte-te! Pandemia nu a luat sfârşit. Mulţumeşte lui Străinu Cercel că nu ai paralizat după vaccinul AH!N1. Îmbracă-te si du-te de te plimbă. Mulţumeşte lui Negoiţă că ai un parc frumos. Cei trei trandafiri îngheţaţi de pe aleea centrală sunt plătiţi din contribuţia ta la fondul de stat. După o plimbare bună vino acasă. Te aşteaptă tocana şi supa de ieri. Mulţumeşte lui Videanu că mai ai gaze s-o încălzeşti. Mănâncă încet să nu te mai doară burta. Apa e contaminată. Nu bea ceai aşa intr-una, ca prostu’. Faci colici. Dacă te vor interna îţi vor verifica asigurarea de sănătate neplătită de vreun an. Şi afară ai să ajungi! Multumeşte ministerului sănătăţii ca au făcut rampe la intrarea din spatele spitalului. Căderea e mai uşoară.

Mulţumeşte-le tuturor! Nu poţi să ştii ce te mai aşteaptă în perioada asta de criză!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: