unde-i scutu’ să mă apăr…

Uite că am umplut şi vinerea asta cu o poveste romantică despre scutul antirachetă care se va monta, dacă vom mai ajunge vreodată timpurile alea, in frumoasa mea patrie. Că zău ne lipsea mult scutul ăsta să ne apere de rachete. Ţineţi minte când eram mici, unii dintre noi, citeam „Cutezătorii”. Şi ne inchipuiam atunci că vom zbura cu racheta în anul 2000. Ete’ că se-ntâmplă, e drept cu oarecare întârziere, da’ mai bine mai târziu decat niciodată.

Mă uit la postul ăsta care cică vorbeşte despre realităţi şi mă minunez. Şi ni se spune ca la handicapaţi cum că am fi un fel de fileu între două mari puteri, adică Statele Unite ale Americii si Rusia. Iar dacă vom fi cuminţi ne bagă şi apă în bazin!

Voi chiar credeţi că oamenii ăia a lui Obama au stat ei aşa mult să se întrebe că ce-o zice romanian people about this? Bag seama că tare s-au mai consultat pe tema asta. Şi s-au gândit şi la ce-o să turuie Boc, dar şi la ce măsuri o sa ia opoziţia că dacă  Geoană o vrea vreun referendum si nea’ Nelu va pune niste contre ruseşti. Dacă îi vezi la tv si citeşti prin ziare zici că tulai ce ne aşteaptă! Da’ ce naiba să faci într-o seara îngheţată de iarnă, decât să stai la un pahar de vin fiert, la gura analiştilor să-ţi dai cu parerea dacă face bine Obama sau nu?

Că aşa gospodari cum suntem restul problemelor sunt rezolvate în floarea asta de ţară, totul merge uns cu păcură de calitate, iar în week-end se anunţă pârtii bune de schi la munte.

Apoi dacă ne închipuim că americanii s-au gandit la noi când au hotărât asta, tare ne mai înşelăm. Şi dacă ne mai gândim ce supărat e Putin pe chestia asta, iar o dăm în bară. Totul nu e dacât o joaca mondială cu armate gata să-şi verifice tehnica militară pe teren neutru. Eu am avut o revelaţie. Şi-n ea era cam aşa: o telegramă  seacă în care americanii ne-au mai  pus incă o dată  cu botul pe labe. Scutul va fi amplasat în România_stop_are acoperire şi pe Rusia şi pe Orientul Mijlociu_stop_ne e de folos anul ăsta când vom invada Iranul_stop. Nu ştiaţi?

Da’ de greva generală de săptămâna viitoare a funcţionarilor publici auziseră-ţi? Sau de chestia cu şomajul tehnic. Şi apropo, cu teacherii ce-aţi făcut? Houston do you hear me? Over!


2 răspunsuri la “unde-i scutu’ să mă apăr…”

  1. felicitari pt blog. e bine ca se trezesc din ce in ce mai multi romani( cel putin asa se pare). am o intrebare: nu cumva era scripta manent? verifica pt ca eu am facut latina cam acum 26 de ani si ma cam lasa memoria… oricum, felicitari inca o data si spor la scris ( ca ai un stil nonconformist).

    Apreciază

    • e manet la singular in latina adica „he remanins” , forma de plural a verbului e manent adica „they remains” . si eu tot acum vreo douazeci si ceva de ani m-am plimbat cu latina sub brat.multumesc pentru considerente.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: