magic shovels…

…lopăţim Măria Ta! Nu ai lopată, eşti mâncat. La propriu şi la figurat. Zăpadă copleşitoare. Nimeni nu face faţă cu nimic. Mi-aş dori un tanc. Ce de bani aş face! Ca doar e criză.

Ies afară. Dupa apă şi pâine. În spatele blocului, juma’ de metru de zapadă. Am 4×4. Nu se pune problema. Cheie şi pornesc. Dă-i înainte, dă-i înapoi, ca-n bancurile cu unguri călcaţi de ardeleni. Nu ma mişc prea mult. Manevre în zadar. Dă-i înainte, dă-i înapoi! Miroase a cauciuc.

Opresc.Cobor. Maşina blocată. Asemeni unui plug. Zăpada în faţă, zăpadă în spate, pana la mască. Fuck me! Unu-şi pune lanţuri. Are o mogâldeaţă de maşină. ” Nu vă suparaţi, aveţi să-mi daţi o lopată?” , zic ruşinos. Stă la casă. Îşi întoarce faţa deformată de mici. Zâmbeşte persiflator. ” Mnuuu! ” rage şi bombane apoi. ” Ieri nu a ieşit nimeni să dea la zăpadă…” lanseaza miticarul aşa într-o doară!

Coada între picioare. Mă retrag. Dă-i înainte, dă-i înapoi! Femeia de serviciu de la bloc dezăpezeşte intrarea la ghena de gunoi. ” Vă rog…” arăt spre lopata magica salvatoare. ” Poftiţi domnu’!” îmi dă lopata tigancuşa. Dă-i înainte, dă-i înapoi! Transpir. Tuşesc. Doi vecini se apropie de mine. ” Vrei să ieşi, sau să intri? ” E drept că mă blocasem la mijloc de parcare. Nici nu ştiam ce vreau să fac. Să o las baltă sau să mă ambiţionez. Apă, pâine, fructe. Aleg să ies. ” Urcă, dă-i cu balans!”

Dă-i înainte, dă-i înapoi! Vecinii împing. Maşina se mişcă. Ca doar e 4×4! Ajung în dreptul celui cu mogâldeaţa. Îşi trase maşina în drumul meu, aşa că nu aveam cum să ies. Maşina e pe cric, iar el meştereşte la lanţuri. Cobor cu tupeu. ” Mai ai mult cu lanţurile? Vreau să ies!” Mă priveşte cu duşmănie. ” Da, mai am ceva!” zice fără să-şi ridice ochii la mine. Lanţul îi scapă de pe roată. ” Dumnezeii mă’sii!” zice printre dinţi. Nu stiu daca mie sau lanţului. Mă întorc la vecini. ” Zice că şi-o trage imediat…” încurajez eu situaţia. ” Ce nu vrea?” raspunde un vecin scandalagiu. ” Eu nu stau la vorbă cu ei. Iau lopata şi le dau la cap! ” mă sperie omul şi-mi întinde lopata. Le mulţumesc frumos. Unul scoate un Scandic din pufoaică. Trage un gât. Îmi oferă şi mie. Poţi să refuzi? Aşa vecini să tot ai. Ăl’ cu mogâldeaţa cred că a tras cu urechea. Aşa că am support.Şi-a dat maşina din drumul. Plec. O oră şi zece minute. Sunt pe bulevard . Am o obsesie. Lopata. Mă opresc la primul magazin de materiale de construcţii. Nu au, aşteaptă comandă. La al doilea. Idem, tre’ să le vină azi! Şi tot aşa, consum vreo zece litri de benzină. Resemnat mă întorc acasă. Mă opresc la un boutique de bloc. Cumpăr cinci kile de sare grunjoasă. Ajung în parcare. Dă-i înainte, dă-i înapoi! Reuşesc să mă parchez cu apa şi pâinea aferentă. Dau cu sare pe jos. C-o fi, c-o pă păţi!

Lopata a ajuns la mare preţ în vremurile astea. Ai lopată, ai parte. M-am hotărât să deschid un online de lopăţit. Lasă mesaj şi te servesc cu o lopăţeala pe cinste. Ne deplasăm cu 4×4 la locul cu pricina. Tehnologie de ultima generaţie. Lopata de inox, cu coadă de fibră de carbon. Avem şi de vânzare. O afacere prosperă. Valabilă pe cod portocaliu. Plata în rate. Cu vecin cu tot. Ca la noi la România când zăpada spulberă câmpia!

Lopătari din toate sectoarele uniţi-vă!


Un răspuns la “magic shovels…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: