prima c(o)asă, varianta originală…

Iarăşi a apărut moaca lui Bocşescu să ne spună despre plafoane şi locuinţe. Astfel am aflat că programul prima c(o)asă a murit, trăiasca programul a doua c(o)asă. Nu mai e interesant să cumperi locuinţe vechi. Că-s vechi şi ştii tu, se sparge ţava, cade tencuiala, mai bine cumpără o locuinţă nou-nouţă. Ca să nu mai ai probleme.

Nu ştiu, da’ pe mine m-a convins. Acum am un apartament la care mai plătesc vreo 20 de ani rate. Da’  ma gândesc să-mi iau altul. Nou. Frumos, cu ţevi de cupru, centrală şi toate cele. Chiar şi garaj. Păi, hai să mă uit la oferte. De la o sută de mii pana la vreo trei sute de mii de euro, mai central. Buuun!

Mi-ar trebui un credit de vreo 150 de mii. Da’ exista bănci, îmi şoptesc complice cu guvernanţii. Şi dom’ Boc încurajează creditele. Tre’ să-mi fac dosaru’ şi gata împrumutu’ . Să i-o spui lu’  mutu’ ! Cum s-au obişnuit după alegeri, guvernanţii noştri bat câmpii. Am colegi care şi la această oră, după ce plătesc de vreo cinci ani rate pe o locuinţă,  încă nu e gata. Acum la recepţie cică i-a amânat până în primăvară că nu au pus toate prizele. În rest, totul e extraordinar. Te poţi muta pe rogojini şi-ţi tragi un fir de la panou. Ehe! Aşa e în casă nouă. La alţii nu le-au montat toate contoarele de apă. Cică nu şi-au închipuit că sunt aşa de multe. Vor mai aştepta şi ei vreo doi ani sa se mute în ” Laguna Pantelimonului”. Că de’ zona rezidenţială cu pompă se ţine. Te apucă plânsu’ . Să-ţi facă ăştia o casă asemeni drumurilor pe care le pune la mezat Berceanu, te ajunge apocalipsa mayaşă!

Oricum, programul prima c(o)asă, de data asta varianta originală a demarat. Prin jurul guvernului. Şi-n capu’ lui Boc. Că-n buzunarele românilor care tot speră săracii, bate vântul concedierilor şi-al disperării. Cât de adânc o tăia coasa Bocciană, rămâne de văzut! Deşi la câte ploi se anunţă, mă cam îndoiesc.


Un răspuns la “prima c(o)asă, varianta originală…”

  1. Noroc că am o casă și nu-mi mai bat capul și cu astfel de probleme stresante(sunt destule altele!).M-am obișnuit să doresc mai puțin de la viață și să nu mai pun accent pe aspectul material al existenței;altfel, te zbați neputincios toată viața și apoi constați că a trecut mult prea repede…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: