Cum şi-au petrecut Miluţii şi Nuţele “Valentine’s Day” prin Casa Poporului…

Cât de cinic poţi să fii să-ţi duci jumătatea de ” Valentine’s Day „, în vizită la Casa Poporului?

Draga mea, dacă ai şti cât de mult te iubesc, hai să ne plimbăm pe aceste vaste holuri, să vedem sala de plen! Nuţi, uite aici ce-am găsit! Şosetele lui Bocşescu, sireacu’ nici n-a avut timp să treacă pe-acasă. Şi uite iubita mea, de la acest vorbitor ne-au tăiat pensia şi tot de-aici au hotărât să mărească taxele, lucru ce-a determinat falimentul firmei unde lucrai, de-ai rămas şomeră. Nu-i aşa că-i exciting? Uite iubito câte femei de servici au ăştia aici! Nu ca la noi în bloc, unde vecina de la  patru mai dă cu mopu’ din când în când. Păi îţi dai tu seama  de câtă curăţenie necesită un palat? Stai să vezi la etaj, unde îşi târşâie vreun parlamentar picioarele pline de noroi. Eu le invidiez pe femeile astea de servici. Câtă răbdare au! Uite aici un anunţ. Cică vor sa mai angajeze câteva.Că dacă trec la unicameral îi mută pe toţi aici. Ar fi bine să te gandeşti la asta. Am vedea şi noi Casa Poporului mai des. Vin şi te aştept după program. Ca de-aia e a poporului!

În sala asta se hotărăşte soarta naţiunii. Vezi ce frumos e? Hai să simulăm şi noi un act, ceva! Tu eşti Nuţi şi eu Orban, hai să dezbatem şi noi o lege. Că nu cred că e mare diferenţă faţă de cum fac ei! Aşa. Hai acum la toalete. Mamă, ce toalete mari au. Pline de marmură. Cu ce e aici am putea să pavăm scara blocului şi tot ne-ar rămâne de-un apartament. Al nostru, bineînţeles. Uite aici in pişoarul asta nu s-a tras apa. A rămas galbeneala unui demnitar. Iţi dai seama? Nici nu-mi vine să cred că am ajuns pe urmele lor. Să trăim atât de bine!

Oops! Ne-au aprins lumina. Vezi dacă suntem cetăţeni model şi am fost cuminţi? Ne dau  lumină în mijlocul zilei, nu ca la noi în cartier unde  taie curentul tot timpul. Ce frumoşi arată pantofii tăi cu toc coborând pe scările astea. Zici ca eşti la „Oscar ”  pe covorul roşu. Tre’ să-ţi cumpăr nişte pantofi roz daca iei concursul pentru femei de servici. Şi uşile, ce uşi impresionante! Oare câţi încap pe o usă aşa mare? Uite un grup parlamentar. Intră câte doi, câte trei, de ce nu intră toţi odată, ca au loc? Am înteles, nu se cade, fiecare reprezintă o individualitate. Uită-te în altă parte. Nu-i baga în seamă. Ăştia-s din comisia de la industrie. I-am văzut la tv. Nişte măgari. Dacă îmi închid fabrica, vai de capul nostru.

Oricum, acum de când am fost în vizită, simt că te iubesc mai mult. Câtă măreţie în Palatul Parlamentului Roman. Pardon, cu ” î ” din ” a”. Hai să mergem sa bem o citronadă şi fac cinste cu cinci mici. Ştii tu, la noi în cartier, bodega aia de pe colţ unde mai scot câinele la plimbare. La ” Aburel „. Ce bine ne-am mai distrat de ziua asta a lu’ Valentin. Oare ce-o mai face ăsta? Că de când i-au împuşcat pe ăia, n-am mai auzit de el. Saracu’ , da’  bine că a construit ditamai Casa Poporului. Ca să trăim bine!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: