istoria unei săptămâni la români…

Se încheie o săptămână. Nu te întreb ce planuri ai! Dacă sunt 15 grade celsius cu plus, sigur ne vom întâlni la mici. Pe vreun lac, pe lânga vreo groapă de gunoi, pe marginea vreunei şosele, sau în faţa blocului. În padure nu ne riscăm că n-a dat colţu’. În timp ce carnavalul PSD e în plină desfăşurare, cei ce-au votat codul portocaliu continuă să fie în stare de alertă, ceea ce-i face mai agresivi şi-i îndeamnă la lucruri extreme. Trec cu privirea o agendă încărcată a românilor, care suntem noi,  aşteptând week’end-ul însorit.

În timp ce unii s-au căznit să fure un pod dezafectat de la CFR Voluntari, tanti Nuţi  şi buldogul Vasile taie panglici şi se dau pe gheaţă la Braşov, cu ocazia inaugurării unui patinoar.

De nervi, un bărbat se împuşcă la Codlea, in timp ce o matahală de un sfert de tonă naşte o fetiţă. Carevasăzică de la parastas la botez.

Primăria capitalei continuă prostia anilor trecuţi din centrul vechi şi reîncepe jocul de-a consultanţa pe vreo 4 milioane de euro, în timp ce sumele pentru reabilitarea termică a blocurilor din sectorul 3, al portocaliului ştiţi voi care, s-au dublat anul acesta. Adică vine cam 100 de RON de căciulă pe lună. Un fleac…numai că pe o perioadă de cinci ani. Ca să poţi spune mândru că ai credit şi rate  la reabilitare termică. De râsul curcilor! Asta în timp ce la Timişoara vreo 25 de imobile au fost debranşate de la apă caldă şi căldură. Nici nu mai şti ce să alegi. Ori cu termopan şi expandat pe bloc, ori cu agent termic între geamurile prin care bate vântul. Că de nimic nu scapi. Depinde ce preferi, cod portocaliu sau cod roşu. PDL sau PSD. Tot aia!

Moldovenii marocani se aruncă pe fereastră cu copii cu tot, în timp ce o mamă în Arad îşi hrăneşte copilul cu insecticid. Şi ca o dovadă a faptului ca am ajuns să nu mai fim normali, una din Olt moare în timp ce face baie, intoxicată fiind de  focul oprit şi gazul scurs de la boiler.  Pensiile şi rentele tăiate, nu mai valorează nimic în faţa acestor tragedii. Cât despre jafuri, crime, batăi şi alte ilegalităţi vă prezint punctul de vedere standard al declaraţiilor poliţiei protectoare cum că ” am indentificat un grup de suspecţi şi vom proceda la începerea urmăririi penale „. Tiparul cretin şi idiot al incapacităţii de a face ordine în ţara asta!

Sigur că breaking news se dovedeşte a fi noua criză schizofrenică Bocşească, cum că de ce să mai primească alocaţie copiiii bogătanilor. Parcă trăim într-un film cu proşti. Cine şi cum cataloghează ce înseamnă a fi bogat, în Romania?Ţara corupţiei până în maduva oaselor, ţara justiţiei slugă la Cotroceni?

Da tare mulţi bani dă patria mea pentru copii. 42 de lei. Mult, nu! Împărţeam cu fiul meu banii pe care-i dă statul. 10 lei pe săptămână. Orice prostie de napolitană sau ciocolată e între 2 şi 5 lei noi. „Să mănânce dropsuri de 1 leu bucata!”, ar zice lepra de Boc. Doamne, cum de incă nu i-a împuşcat nimeni pe dobitocii ăştia?

Încă nu e târziu să nu mai trăim bine! În loc de mâncare e important să bem câte un pahar mare de apă. Sau să asimilăm fierul din spanacul de primăvară! Mă uitam cum dau americanii cu avione în fisc! Cine are un avion de sacrificat?


2 răspunsuri la “istoria unei săptămâni la români…”

  1. Citesc, citesc şi iar citesc… Hai să vedem şi o altă faţă a ”ţărişoarei” că, nu zic, adevărat grăieşti dar…; dar ăsta poate însemna totul sau nimic. Repet ce am scris pe blog: de ce continuăm să promovăm politică, chiloţii pe care îi schimbă Simona Sensual, ce mai ”trage” Mutu, cât de rău trăim, câţi români au mai rămas în România. Ecoul la ce transmitem noi aici va ajunge şi la alţii. Şi ei: americani, nemţi, australieni sau… fiecare cu mămicuţa lui, toţi ăştia vor vedea România pe care le-o arătăm noi. Onorează-mă cu o vizită pe blog-ul meu. Respect!

    Apreciază

    • Promovam şuşaneaua pentru că asta se cere. Iar nevoia de rating e mare. Mulţi s-au dat la fund pentru că nu au dorit sa facă compromisuri. Şi ce faci atunci? Trăiesşti într-o lume a ta şi-a prietenilor de suflet? Nu e şi asta o izolare? Problema e că asta îşi doreşte ţara. Te vrea prost. Cel puţin asta cred atunci când văd profi care nu sunt respectaţi, doctori care se resemnează şi raspund doar la bani, oameni care încearca să creeze ceva dar refuză în virtutea ignoranţei prin care li se răspunde. Copiii noţtri nu mai citesc carţi! Îşi aleg modele din vulgaritatea ce ne bântuie ecranele. Nu vrea să fie balerină, vrea să ajungă la ” Dansez pentru tine”. Întotdeauna luăm calea scurtă, lesne, din atâta mulţumire de sine ni se pare greu şi anevoios drumul efortului şi-a muncii. E doar un exemplu. Facem boutiquri să vindem ce-au făcut chinezii, nicidecum nu facem o făbricuţă de unde să vindem ce producem. Că muncesc chinezii în locul nostru. Cred că am deviat…şi mă opresc. Respect too!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: