jurnal de week-end: circus politicus…

Mă uit pe geam afară. Printre blocuri marcate cu buline roşii. Ca de cutremur. Ninge sănătos. E zăpada mielor. Paştile sunt aproape. Din bătrâni se spune că dacă ninge în apropierea paştilor, iarba iese mai frumoasă, mai viguroasă. De mânacare pentru miei. Va fi un an bun, cu miei grăsuţi şi sănătoşi. Şi-o vară aşişderea. Aşa ziceau bătrânii deunăzi.

Noi continuăm circul politic. Spre pierzanie. Spre niciunde. Poate spre linşajul la un moment dat, al  acestei clase politice fără nici o consistenţă. Nu cu mult timp am asistat la congresul PSD. Un circ fără margini la sfârşitul căruia nu mi-a părut deloc rău că nu au caştigat alegerile. Apoi urmează PDL-ul cu arestări stil Băsescu. DNA şi tot tacâmul caracteristic ilegalităţilor. Mai mult, circul pensiilor, al alocatiilor, cel al şomajului tehnic, toate la un loc s-au revărsat peste noi şi distrug speranţe, familii şi destine. E un joc politic menit să destabilizeze şi să ne scârbească. Ca dacă ţara asta merge prost, apoi e meritul celor care ne rânduiesc. De parcă aş cita dintr-un ceaslov vechi. Colac peste pupăză, vine congresul PNL cu relele şi bunele lui. Uite Orban, uite Antonescu, asta-i albă, asta-i neagră, cine şi unde e câştigătoare?

De bun timp jucăm alba-neagra politică. Un circus politicus de joasă speţă şi proastă calitate. În timp ce ne ia poliţia că furam un sac de cartofi, nu ne plătim ratele, suntem restanţi la întreţinere şi ne doare-n cot de ANAF. Daca o astfel de ţară îşi doresc aleşii să conducă, n-au decât. Nu cred că-i interesează anyway.  O situaţie câinească în care acest carnaval politic nu ajută cu nimic naţiunea. O ignoră şi-o pune la colţ. Nu fac bine. O să răbufnim la un moment dat. Când? Ca şi cutremurul despre care un cunoscător zicea ca e surprinzător şi imprevizibil. Nu vi se pare că trăim într-un matrix? Că ei îşi fac jocurile acolo unde sunt, iar noi trăim la limita subzistenţei, aici unde am rămas? Că sunt rupţi de realitate şi în continuare puşi pe căpătuială?

Good night Romania, wherever you are!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: