desene animate & filme documentare…

Asta se pare a fi noul trend al Hollywood-ului. „Avatar” a pierdut in fata ” The Hurt Locker” titreaza ziarele de azi. Se pare ca dragalasenia desenelor animate nu functioneaza. Patriotismul si vesnica idee a razboiului macina capetele americane. La fel se intampla si cu razboiul din Vietnam prin 1967. Ma uitam aseara la ” Born on 4th of July”. Cu Tom Cruise. Americanii astia au ce au cu razboiul si cu iubirea de patrie materializata prin crime. La fel au facut si fac in continuare in Irak. Iar cinematografia le da premii. De cat de iscusiti sunt ei in a detona bombe. Si cat de periculos traiesc in aceasta tara care-i condamna. Si ca ce pacat ca aia nu vor democratia impusa de ei. Si ca incearca prin toate mijloacele sa-i casapeasca pe eroii natiunii americane.

Un balon rasuflat, in care asa cum i-au urmarit pe talibani sau mai stiu eu pe ce teroristi, iata ca a trecut un deceniu si Osama s-a transformat in Obama. In rest nici vorba de teroristi. Sigur, as fi nebun sa nu iau in considerare ca exista grupari radicale peste tot. Numai ca fratii nostri de peste Ocean, au termene si pregatesc cate ceva in fiecare an. Ca sa mai distreze populatia. Nu e Irak, e Iran, nu e Vietnam, e Afganistan si tot asa. Zicea aseara Oliver Stone prin Cruise ca razboiul din Vietnam nu a fost decat un atac criminal al Americii impotriva femeilor si copiilor de vietnamezi. Si tot el zicea ca nici un popor si nici o natiune nu poate sa se puna in calea unor oameni care sufera, traiesc si lupta de sute de ani.

Cam aici se reduce ” The Hurt Locker” . Un film comandat de Casa Alba, spre a alina tanguielile sutelor de mii de americani „inculpati” in Irak. Cu eroi americani si lepre de arabi. Cu cei buni si inarmati pana in dinti, facand legea pentru cei rai si muritori de foame.

Ce cauta acolo american people nu are rost sa mai dezbatem. Oil la greu si poligon de trageri americano-rusesti.

In ceea ce priveste cartoon-network, iata da lovitura cu magarusii si-a lor cozi impleticite. Dupa ce m-am dus sa vad un film Cameron, am iesit cu dureri de cap tridimensionale. O prostioara facuta la masa de montaj si pe calculator. Cred ca regia a fost facuta pe remote control. Cameron statea la piscina si dadea forward la Jake Sully si Neytiri. Nu regie, nu actorie, o papuserie scumpa cat tot universul asta. Asa ca s-au vazut impacate si capra si varza. Necesarul de eroi la kil’ irakian si visul dulceag al americanului sa zboare prin copaci si sa cotoiasca magaruse silfide.

In schimb nimeni n-a vazut potentialul unui „2012” sau profunzimea lui „Crazy Heart”. Primul ca le dadea prea mult de gandit la un atentat viitor, al doilea pentru ca batranii country cowboy sunt  desueti prin Americi.

In rest, feriti-va de magarusul din „Avatar” daca nu vreti sa va inregimenteze in trupa de genisti eroi unu’ si unu’ din „The Hurt Locker”. Si vizionari placute !


Un răspuns la “desene animate & filme documentare…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: