o ţară de poliţişti…

Ma obsedeaza un abtibild ! Cu politia romana. Vad in fiecare zi pe parbrizul masinilor acel semn al politiei romane sau serviciului de informatii. de zici ca sunt toti intr-o continua misiune. Doua din trei masini au lipit un abtibild de acest gen. Inauntru, cate-o mutra pe care cu greu o poti alatura vreunui politai. Da’ nu platesc parcari si sunt impertinenti. Toti care poarta acest semn in geam. De parca li se cade sa circule asa dupa voia lor pe sosele.

Ma gandesc atunci ca suntem o tara de politisti. Si nu cred cand se plang astia ca nu au destui. Pai daca ar numara masinile stickuite cu insemnele lor ar vedea ca e Bucurestiul si tara impanzita de politisti. Intr-un fel sau altul. Un lucru e clar! Eu nu cred ca toti care poarta abtibild-ul in geam practica aceasta meserie veche de cand lumea.

Asa ca am inceput sa jinduiesc la un astfel de abtibild. Mi-a oferit cineva odata, dar am zis de bun simt ca nu se poate sa mint. Ca ma fac de cacao daca ma opreste cineva. Asa am gandit eu. Nu si toti cucalarii cu mutre dubioase care afiseaza in parbriz stickul respectiv. La asa tara, asa politisti.

Prieteni de la rutiera, mai vedeti si voi ce se intampla in tara asta. Opriti-i si intrebati-i in ce misiune sunt de gonesc ca nebunii prin oras. Sau poate va e frica sa nu zburati la Comunitara?

Ei bine, reformarea institutiei politienesti, nu se face asa. Odata am cunoscut cateva persoane din politia romana. Scolite, culte, inteligente. Puteai sa vorbesti orice cu ei. Lucrau bine si operativ. Din pacate, padurea de uscaturi e mare. Chiar acolo in interiorul lor. Pacat! Cat va mai dura? Probabil pana cand masinile cu stickuri de la politia romana vor ajunge la programul rabla! Trist!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: