revista presei 15 Martie…

Teoria conspiraţiei privind seismele ca arme militare secrete: SUA şi Rusia au dezvoltat capacitatea de manipulare a climatului în scopuri militare

Deşi informaţiile oficiale sunt rare, un raport al Parlamentului European privind mediul, securitatea şi politica externă explică în ce constă programul militar de cercetare HAARP, evocand şi obiectivele sale obscure. HAARP şi omologul său rusesc Sura alimentează teoria conspiraţiei privind seismele ca armă militară secretă. SUA şi Rusia au dezvoltat capacitatea de manipulare a climatului în scopuri militare, ambele fiind suspectate ca dezvoltă arme meteorologice. Au comentat luni în şir blogurile pe această temă, o face azi şi presa internaţională, preluată de gazetele noastre. În plan intern, ne aşteaptă o zi a maghiarilor, incinsă de radicali. Despre democrat-liberali tot aflăm de o vreme încoace că-şi schimbă faţa. Faţa liderilor. Cei care vor avea de pierdut de pe urma reorganizării sunt Adriean Videanu şi Elena Udrea. Ultima salută ideea şi spune că oricum are de lucru mult la minister. Ca să nu mai vorbim de afacerile familiei! Băsescu vrea republică semiprezidenţială „coerentă“ şi a chemat partidele să-şi spună părerea. O propunere formulată de Băsescu, însă, a trecut neobservată în campanie, dar foarte probabil ea va provoca scandal: preşedintele ar vrea să fie mediator de facto între puterile statului, rol care revine acum Curţii Constituţionale. Omul de afaceri Dinu Patriciu ne reaminteşte că trăim într-o ţară a taxelor, într-un iad fiscal, în vreme ce, prin vecini, Georgia tinde să devină o Elveţie a Caucazului. Dacă vă era dor de serialul bordelului de la Cluj, unde şi-au găsit fericirea deputaţi, foşti secretari de stat, consilieri locali şi judeteni, politisti şi patroni de ziare, aflaţi că patroana, dar şi o parte din angajaţi şi clienţi au carnet de partid. În loc de final… lol, cf, bn, ke faki. Sau ce a mai rămas din evoluţia, cultura generală şi rezistenţă la haosul cotidian a celor care mâine vor conduce ţara.

Misterul din jurul HAARP

Seismele puternice care au lovit Haiti şi Chile – dar mai cu seamă cel din Haiti – au lăsat curs liber celor mai diverse ipoteze, media internaţionale readucând în discuţie teoria conspiraţiei privind seismele ca arme militare secrete. Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, citand un raport al Flotei ruse de Nord, afirma că seismul din Haiti este un experiment al SUA în cadrul programului militar de cercetare HAARP.
Teze contradictorii s-au vehiculat în media fără a se aduce argumente tangibile, dar misterul din jurul HAARP este suficient pentru a întreţine speculaţiile.Deşi informaţiile oficiale sunt rare, un raport al Parlamentului European privind mediul, securitatea şi politica externă explică în ce constă programul HAARP, evocand şi obiectivele sale obscure. HAARP poate bulversa condiţiile climatice, ionosfera fiind grav afectată în mai multe zone. „Din cauza amplorii incidentelor asupra mediului, HAARP constituie o  problemă globală, iar cercetările trebuie să fie considerate extrem de nefaste pentru mediu şi viaţa umană. Nimeni nu cunoaşte efectele HAARP. (…) Toate efectele noului sistem de armament trebuie evaluate de  organsime internaţionale independente.” Deşi oficial nu se recunoaşte, condiţiile meteo în lume pot fi modificate în cadrul unei noi generaţii de arme electromagnetice sofisticate. SUA şi Rusia au dezvoltat capacitatea de manipulare a climatului în scopuri militare, ambele fiind suspectate ca dezvoltă arme meteorologice. Rusia nu s-a lasat şi dispune  de un program similar celui american, numit Sura, instalat la100 km de Nijni Novgorod, toate aceste  cercetări secrete alimentând teoriile conspiraţiei.

Ziua maghiarilor, încinsă de radicali. Marko Bela: Presa incită. Vasile Blaga: Noi ne ocupăm de criză

„În sfârşit, avem şi noi  ceva concret cu care să ne mândrim de 15 Martie”, se felicitau între ei, vineri, la finalul reuniunii, liderii Consiliului Naţional Secuiesc şi ai Partidului Civic Maghiar, care s-au reunit pentru a lua „hotărâri de maximă importanţă pentru cauza sfântă a autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc”. Radicalii maghiari au primit, ieri, replica radicalilor români. La Cluj-Napoca, 100 de persoane au participat la un marş organizat de Noua Dreaptă. La Bucureşti, politicienii au reacţionat fiecare după propriul interes. Vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, a acuzat „acţiuni provocatoare”. Liderul UDMR, Marko Bela, a acuzat, în schimb, presa de „incitare”, declarând că „nu înţeleg de ce au şocat hotărârile luate la Sfântu Gheorghe”. În fine, Vasile Blaga a declarat, pentru Gândul, că „avem alte probleme de rezolvat, mult mai importante, în primul rând, o criză economică gravă.

Ce au hotărât maghiarii

Proclamarea maghiarei drept „limbă oficială în Ţinutul Secuiesc, cu acelaşi statut ca şi limba română” şi a zilei de 15 Martie ca „sărbătoare oficială de interes local în Ţinutul Secuiesc” de către cei circa 250 de primari şi consilieri aparţinând Partidului Civic Maghiar, participanţi la „Adunarea Generală a Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc”, desfăşurată vinerea trecută la Sf. Gheorghe, a iscat reacţii dintre cele mai felurite. „Paşi concreţi foarte mari pentru cauza sfântă a autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc”, se bucurau, la final, organizatorii reuniunii, în frunte cu Izsak Balasz, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, şi cu Szasz Jeno, liderul PCM. „Trebuie să nimicim orice contraargument în această problemă”, a decretat cel dintâi. „Aceste hotărâri sunt absolut legale, se bazează pe legile naţionale din România şi pe directivele Uniunii Europene şi nu fac decât să oficializeze de drept o stare de fapt care există de ani de zile în Ţinutul Secuiesc”, l-a completat Szasz Jeno. „Singura soluţie pentru o descentralizare reală şi deplină e autonomia teritorială pentru toate regiunile naturale istorice din România, şi pentru Maramureş, şi pentru Crişana, şi pentru Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Ardealul de Nord, Ardealul de Sud, Ţinutul Secuiesc şi Bucureşti”, şi-a reiterat apoi liderul PCM-ist şi „înţelegerea personală” a zicerii lui Traian Băsescu – „tot atâta autonomie la Odorhei câtă la Caracal”.

15 martie 1990: sărbătoare şi haos în inima Transilvaniei, scrie şi Jurnalul Naţional. 15-20 martie 1990, cinci zile dramatice, în care Transilvania a fost zguduită de o serie de incidente interetnice deosebit de grave. Zile în care, după cum s-a spus mai târziu, României „i-a trecut glonţul pe lângă tâmplă” şi a fost la un pas de a împărtăşi soarta de mai târziu a fostei Iugoslavii.

Noua faţă a democrat-liberalilor

PD-L pregăteşte detronarea lui Videanu şi plasarea miniştrilor în linia a doua, citimîn Gândul. Partidul Democrat-Liberal va avea, începând cu această primăvară, o nouă structură, cu patru prim-vicepreşedinţi la vârf, funcţii la care membrii Guvernului nu vor putea candida. Conform noului statut al democrat-liberalilor, cei patru lideri, care îl vor secunda pe preşedintele Emil Boc, ar urma să provină din rândurile Parlamentului, consiliilor judeţene, Parlamentului European şi primăriilor, în timp ce miniştrii PD-L vor fi nevoiţi să aleagă posturi din linia a doua. Astfel, numele preconizate pentru fotoliile de vicepreşedinţi sunt Roberta Anastase (din partea Legislativului), Gheorghe Falcă (reprezentant al primarilor) şi Teodor Stolojan (din partea grupului de eurodeputaţi pedelişti). În privinţa celui de-al patrulea post de prim-vicepreşedinte, surse din partid îl dau drept candidat pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Cel dintâi care va avea însă de pierdut în urma organizării la care a lucrat comisia de statut este actualul prim-vicepreşedinte şi ministru al Economiei, Adriean Videanu, ce va fi pus să aleagă între funcţia din Guvern şi cea din partid. „Eu aştept să văd forma finală a statutului”, a precizat Videanu pentru Gândul, refuzând orice comentariu asupra unei viitoare posibile candidaturi la nivelul partidului. În schimb, colega sa de Guvern şi actualmente vicepreşedinte PD-L, Elena Udrea, nu se arată cu nimic deranjată de respectivele prevederi, declarând pentru Gândul că responsabilităţile pe care le are ca şef al Ministerului Dezvoltării şi Turismului o fac să nu-şi mai dorească funcţii de prim rang în cadrul partidului: „Categoric nu candidez. Îmi ia prea mult timp ministerul. E păcat să ocup un loc şi să nu fac treabă la partid. Mai bine fac treabă la minister. Cred că ar trebui separate în acest moment aceste funcţii de primă linie în partid cu cele din Guvern. Sigur, mai puţin în cazul premierului care e clar că trebuie să fie preşedinte al partidului”.

Băsescu vrea republică semiprezidenţială „coerentă“ şi a chemat partidele să-şi spună părerea

Consultările pe tema modificării Constituţiei, convocate de preşedintele Traian Băsescu pentru astăzi, la Palatul Cotroceni, au prins partidele nepregătite, singura formaţiune cu un punct de vedere unitar fiind UDMR. PD-L, PSD şi PNL au încă dezbateri interne pe tema schimbărilor care ar trebui operate în legea fundamentală. Din declaraţiile publice de până acum, va fi extrem de dificilă strângerea unei majorităţi parlamentare de două treimi, necesare pentru amendarea Constituţiei. Totuşi, există o majoritate simplă pentru două amendamente care nu-i sunt pe plac lui Băsescu: menţinerea Parlamentului bicameral şi transformarea României în republică parlamentară, în care şeful statului are doar rol de reprezentare a ţării şi este ales de Legislativ. PSD, UDMR şi PNL au susţinut aceste modificări, cărora PD-L li se opune. O propunere formulată de Băsescu a trecut neobservată în campanie, dar foarte probabil ea va provoca scandal: preşedintele ar vrea să fie mediator de facto între puterile statului, rol care revine acum Curţii Constituţionale.

Ce propun partidele

PD-L insistă pentru republica semiprezidenţială, în care preşedintele are atribuţii executive, să prezideze şedinţele de Guvern şi să dizolve Parlamentul. PSD vrea, mai nou, republică parlamentară, astfel încât şeful statului să nu mai fie ales direct, ci de către o adunare formată din membrii Parlamentului şi dintr-un număr egal de electori, desemnaţi de Consiliile judeţene, după modelul german. Vor fi menţinute ambele Camere, dar cu atribuţii diferite. PNL îşi păstrează opţiunea pentru republică parlamentară şi bicameralism. Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a propus desfiinţarea funcţiei de preşedinte, dar propunerea sa nu a fost încă asumată de partid. UDMR este de acord cu republica parlamentară, deşi liderul Marko Bela admite că „opinia publică nu ar accepta această soluţie acum”. Udemeriştii resping Parlamentul unicameral şi propun ca Senatul să devină un reprezentant al regiunilor iar Camera să fie eminamente politică. Uniunea cere şi eliminarea din Constituţie a sintagmei de „stat naţional”, ca fiind depăşită, scrie Gândul.

Planul secret al lui Patriciu

Evenimentul Zilei scrie despre lovitura pe care o pregăteşte primul miliardar român din celebrul top Forbes. Dinu Patriciu ameninţă chioşcurile de cartier cu o reţea de sute de magazine pe roţi, adaptate tehnic pe platforme auto. Va vinde orice sub preţurile pieţei, beneficiind de costuri reduse şi mizând inclusiv pe tradiţionalul „comerţ pe datorie”. Astfel, sute de magazine pe roţi, ultra-funcţionale, adaptate tehnic pe platforme de TIR, vor împânzi zonele urbane de locuinţe. Iniţial, reţeaua va deveni funcţională în Bucureşti. Apoi, în marile oraşe. Se va vinde orice: de la pâine şi apă, la ţigări şi vată. Costul chiriilor este eliminat, iar cel al transportului mult diminuat. De ce? Pentru că magazinele sunt mobile, se autoaprovizonează şi au propriul spaţiu. Efectul? Vor vinde sub preţurile pieţei, mărfurile având adaosuri „prietenoase” datorită investiţiilor reduse.

Dinu Patriciu despre afaceri: „România este un iad fiscal, Georgia începe să devină Elveţia Caucazului”

Cel mai bogat român, Dinu Patriciu, a oferit un interviu în exclusivitate la reşedinţa sa din Siliştea Snagov pentru Realitatea TV. El a vorbit despre investiţiile sale profitabile, despre faptul că politicienii sunt de vină pentru criza financiară, despre faptul că Georgia va deveni Elveţia Caucazului şi despre starea financiară a României. La întrebarea ce are Georgia şi nu are România, Patriciu explică:” O legislaţie extrem de liberală, respectiv impozitul e o taxă unică de 15%, libertatea de a face afaceri nu este îngrădită in nici un fel de stat, creezi o companie într-o zi, obţii un aviz într-o zi, lipsa totală a corupţiei. Pe de altă parte nu au taxe vamale, au o legislaţie extrem de permisivă în acest domeniu, un sistem bancar extrem de matur şi de curat şi în ceea ce priveşte profitabilitate ea nu depinde de mărimea ţării ci de faptul că Georgia începe să devina un fel de Elveţia a Caucazilor”. Previziuni: „Putem iesi din criză în doi ani daca schimbăm percepţiile, daca nu, vom fi victime pe termen lung. România este un iad fiscal cu toate măsurile şi taxele”. Interviul pe larg îl puteţi citi în Adevărul.

Niculae, miliardar pe banii noştri

Cel mai proaspăt miliardar român din topul Forbes, Ioan Niculae, şi-a crescut averea cu complicitatea sta­tului român în detrimentul populaţiei. În timp ce cetăţenii plătesc cu greu facturile la întreţinere după o iarnă cumplită, Niculae şi-a sporit afacerea producând îngrăşăminte cu gaze la preţuri subven­ţionate.
Cabinetul Boc are grijă de băieţii deştepţi din energie, pe care îi ajută să devină miliardari de renume mondial. Metoda este simplă, dar la îndemâna a doar câţiva aleşi. În timp ce populaţia şi restul consumatorilor plătesc gazele naturale la un preţ reglementat, calculat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), acei aleşi cu numele de cod „consumator intreruptibil” pot cumpăra gaze ieftine din producţia internă, scrie Jurnalul Naţional. Cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, Ioan Niculae a intrat anul acesta direct pe locul 880 în clasamentul „Miliardarii Planetei” realizat de revista Forbes. Niculae este prezentat ca un om de afaceri care a lucrat toată viaţa în industria chimică, mai întâi la o companie de stat, apoi la propria firmă.

Bordel politic la Cluj: matroana şi prostituatele erau membrii PRM

În scandalul declanşat de vizitele deputatului Petru Calian la o casa de toleranţă din Cluj apar noi date: patroana localului care funcţiona ca bordel – basarabeanca Natalia Strechi –, o parte din angajaţi şi mulţi dintre clienţi erau membri ai Partidului România Mare. „S-a oferit să îmi facă sex oral, însă eu am refuzat, deoarece îmi era ruşine de ea şi nu mă simteam bine, deoarece eram pansat după operaţia de hernie”, spune Mihai Szeplekan, consilier judeţean PNL din Cluj. Dosarul cuprinde informaţii surprinzătoare legate de cuibuşorul de amor patronat de Natalia Strechi (36 de ani) – Natasa, pentru prieteni. Atât patroana, cât şi barmanii şi una dintre prostituate, Camelia, erau membri ai Partidului Romania Mare, ca şi o buna parte dintre clienţii care frecventau locaţia: deputaţi, foşti secretari de stat, consilieri locali şi judeteni, politisti şi patroni de ziare. Toţi vor fi citaţi ca martori în procesul în care Natasa este judecată pentru trafic de persoane, scrie România Liberă.

Moartea, grăbită de o promovare

Vecinii lui Carmen Ramona Cîciu, femeie de 34 de ani care a murit de prea multă muncă, spun că aceasta muncea exagerat pentru a dovedi că merită avansarea primită în urmă cu aproximativ trei luni. Vecinii mai spun că tânăra era foarte conştiincioasă şi întotdeauna voia să fie în vârful piramidei. „Din decembrie a fost şi promovată la serviciu. De vreo lună, mama ei se plângea că fata ei nu mai poate, că este epuizată, că munceşte nebuneşte. Era o fată conştiincioasă, orgolioasă şi ambiţioasă. Terminase Cibernetica şi voia să fie întotdeauna în vârful piramidei.”, a declarat unul dintre vecini. O altă vecină susţine şi ea că părinţii tinerei se plângeau în ultima lună că fata lor este supraîncărcată la locul de muncă. „Spunea că nu mai rezistă! Voia să plece de acolo. Muncea la un proiect important şi era presată să-l termine cât mai repede. Îşi căuta un alt serviciu fiindcă nu mai suporta”

Gripa nouă revine din toamnă

Virusul A/H1N1, care a făcut oficial aproape 17.000 de morţi în toată lumea, e acum în declin. Gripa pandemică ar putea însă să apară din nou la sfârşitul anului, probabil într-o formă blândă., scrie Evenimentul Zilei. Momentan, specialiştii nu pot spune dacă virusul pandemic va reveni cu aceeaşi forţă. Pentru a estima mai exact evoluţia virusului, experţii trebuie să ţină cont de modul în care se manifestă el în emisfera sudică.  „Acum, în emisfera sudică se intră în iarnă. Dacă la ei se va reîntoarce gripa, s-ar putea să mai avem şi în România încă un val. Conform mai multor surse, virusul va fi mai blând, mai atenuat decât a fost în 2009”, explică Geza Molnar, membru în Comitetul pentru Gripă al Ministerului Sănătăţii. Pentru această toamnă, specialiştii pregătesc un vaccin care va conţine şi tulpina virusului pandemic, pe lângă cea a virusului de sezon, aşa că nu va mai fi nevoie de două vaccinuri precum în 2009.

Cultura a devenit asl, pls, limba a devenit lol, ke fak

Mai nou sau mai vechi, mediul virtual a devenit spaţiul social curent al tinerilor români. Libertatea de a fi orice au vrut şi nu au reuşit, posibilitatea nelimitată de a face rău, de a insulta, de a juca jocul vieţii, aşa cum viaţa reală nu le oferă ocazia, atrage tot mai mulţi utilizatori. Astfel, arta a devenit jpg şi webcam, cultura a devenit asl, pls, limba a devenit lol, cf, bn, ke faki, iubirea a devenit webshow, gentlemanul a devenit un cocalar burtos, cu cazier sau fără, care insultă grasele. Lady a devenit o pitzipoancă de chat, cu webcam, care face webshow gradat, pe credit la reţele de telefonie mobilă/minut, oră, cavalerul viteaz e un hacker mititel sau carder care fură nickuri, floodează şi cumpără root. Conducători au devenit managerii şi operatorii de canale care îşi pedepsesc supuşii după cum au ei chef, deoarece nu există reguli. Eroul este acela care consumă un mort, o linie, un fum şi e invincibil pe chat. Acesta e bagajul celor care mâine vor conduce ţara şi reprezintă evoluţie, cultură generală şi rezistenţă la haosul cotidian. Un articol pe care-l puteţi citi pe larg în Jurnalul Naţional.

Atât din gazetele de astăzi. Să aveţi o zi aşa cum vă doriţi!

Scris de Dana Conerth


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: