stop greva, urmeaza statia ” Sporul ” cu peron circular…

E asa de ras! Cand sa-mi frec mainile de multumire ca incep grevele, iata ca se dau la fund pe rand. Cand transportatorii, cand astia de la metrou. Pensionarii asteapta spanacul de primavara, invatatorii vacanta de Pasti. Suntem nemultumiti, da’ nici chiar asa!

Incurajeaza un guvern care nu face nimic intr-o agonie si astenie primavaratica. Citesc despre cei de la metrou. Ca ar fi incheiat din nou contractul colectiv de munca la plafonul din 2009. Cu promisiunea lui Bocsescu de a le da in schimb niste sporuri. Pai nu am facut tam-tam ca adio sporuri. Ca nu se mai poate asa? Iar incepe jocul? Cu sporul de claustrofobie si cel de peron pe drapta? Ca nici nu mai poti sa stii ce vrem si ce nu vrem. Un joc dea baba’ oarba fara sfarsit, intr-o Romanie fara inceput. Totul e din seria conspirativa a unui scenariu cinic despre si cu patria mea scumpa si conationalii sai patrioti.

Cred ca acolo in beciurile Cotroceniului se scrie un scenariu. Ce-ar fi dac-ar fi se numeste. Hai sa punem de-o greva. Sa aratam ca exista reactie. Populismul e in floare. ca si tot stafful sindical pro Bocsescu. Singurii fraieri, romanian people.

Ei le fac, noi le tragem. Cu ciocul nostru de canar galben. Cu puf de democratie si burta de mitocanie. Sa vaza lumea ce bine gospodareste guvernul criza. Si sa-l vedem pe nea’ emil cum canta la trompeta in Piata Victoriei printre comeseni.

Odata un prieten imi spunea ca orice prostie tine trei zile. E tipic romanesc. De luni cand media exploda c-o fi c-o pati, ca vin greve si miscari sindicale everywhere! Da iete ca joi se sfarseste totul in schimbul unui spor de cartite. Asta cred ca le-a oferit Bocsescu celor de la Metrorex. Celor din invatamant probabil ca le va turna un spor de catedra, iar pensionarilor loc de veci fara numar. Primavara se numara bobocii cu aviara din cotetele romanesti. Stati asa ca iese salata si ceapa verde si uite cum am rezolvat criza.

La mine in cartier Gica, se roaga lui Dumnezeu sa-i creasca salata mare pana de sarbatori. Cele pascale!

Ca dup’aia e simplu. Niste mici de 1 Mai, un Ridzi-pitzi de 2 Mai, iata ca nu le mai scadem alocatia banditilor de copii pe 1 Iunie si uite-asa punem de-un gratar pe 23 August. Da’ nu mai conteaza, ca lumea e atunci in concediu, se duce la Albena si Kusadasi.

End story! Nu ne schimba nimeni si nimic, negotul cu vietile noastre continua, chiar daca murim cu botul pe labe de atata munca. un fleac, la urma urmei, alti trei stau la coada sa manance coliva. Arpacasul romanesc e din belsug. Cei care trebuie sa-l manance prin puscarii s-au imputinat, DNA si ANI plus guvernul Bocsescu scoate promotional gratarul de primavara. Cu salata verde manjita de toti unsurosii sai si otet cat cuprinde. Ca putina se spala de muraturi. Si se substituie cu acreala asta de viata handmade romaneasca.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: