Hristos a păşit pe Marea Neagră!

N-a fost aproape nimeni la Marea Neagra! In 2 Mai este pustiu. Cativa tineri cu kyte-mania. Numai ca nu e vant. Asa ca beau vin rosu la foc de tabara. La „cherhana” o barca si cativa pescari. Inainte de  Inviere arunca navoadele. Pregatire mare, graba si dale de 300 de kile ca sa nu „miste plasele”.

Ma roade invidia unei vieti simple, primare, pe care o duc pescarii. Nu si pe ei. Ar da oricat sa scape din cercul acesta. Se uita ca la „filme starine” la Nikon-ul meu. Si la masina. Ma privesc cu suspiciune. Daca am venit sa le fac rau?

Se lasa seara. Trag o dusca de vin. Isi strang lucrurile. O sa vina maine dimineata. E vremea calcanului. Pana atunci guvizi cu nemiluita. Asta isi doresc. Nu seamana a pescarii pe care ne-am obisnuit sa-i vedem prin filme. Nu au nimic din patina vremurilor cand se facea pestele la foc de lemn intr-o tepusa de bambus. Toti au lucrat greu pe pescadoare. Acum n-a mai ramas nimic. Doar stilul lor, unul „industrial”. Sunt frumosi si asa. De parca timpul ar fi stat pe loc. Sa-i lase sa pescuiasca. Incerc sa-i vad asa cum nu sunt. La marginea marii, dormind la mal, treziti de flux, incalzindu-se cu o gura de rom. Apoi luptand cu valurile in larg acolo unde navodul poate fi plin sau gol. Dupa inima lor.

Se urca intr-un jaf de Dacie si pleaca. Sunt inghesuiti vreo opt in ea. „Sanatate!” imi suiera unul printre dinti. Se lasa seara. E frig.

Pe la doua ma trezesc. In noaptea asta il voi vedea pe Hristos. Ies si imi aprind o tigara. Marea e ca ca uleiul. Valuri mici de-abia razbat auzului. Deasupra ei, o luna mare, reflecta lumina in apa. Si pe acolo vine Isus. Sa puna peste in navodurile pescarilor. Ca pentru dezlegare la viata si speranta. Numai pentru ei la Marea Neagra!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: