Veni, vidi, plici…

Obisnuit cu programul de la stat, uite ca protestatarii au plecat din Piata Constitutiei pe vorbele lui Nuti’. In timp ce blonda se umfla in case si cea mai furat ea de la Ministerul Dezvoltarii Regionale via Ministerul Turismului, noi am plecat linistiti spre casele noastre ca doar atat au platit sindicatele. Opt ore de lanturi umane, brice si carice pe langa Casa Poporului. Caldura mare monser!

Am strigat ce-am mai urlat si cand pe-acilea asa, sa vedem ce-o fi si ce s-o intampla, am plecat sanatosi la casele noastre. Unora li s-a facut cald, altora le pleca trenul in provincie, unora li s-a aplecat, altora nu le-a iesit. Au ars gazul pe niste mumii negre, s-au jurat c-o fi, c-o pati si arivederci!

Ne mai vedem si saptamana viitoare in ciclul de manifestari „Pichetarea Ministerelor deschise” de preferat dupa ora sase seara daca e canicula. Unora le era frica ca sa nu fie ca la greci, dar uite ca nu a fost nici macar asa ca la balci. Am venit, am vazut, am urlat si-am plecat. De-acum facem un dus, bem o bericica in cinstea nationalei de fotbal si spre seara incingem plita ca joaca Brazilia.

In acest timp gargara a curs si-a inundat interiorul parlamentului. Fiecare si-a afirmat pozitia, cuvantul, a injurat pe cine-a putut, a indurat pe cine n-a vrut si-au baut o cafeluta subventionata la barul institutiei. Pe parte din banii mei si-a celor care chelalaiau prin piata.

Din nou acest carusel numit sindicat joaca bambilici pe banii guvernarii. Si uite cum intr-o zi fara seaman din istoria poporului roman cu tarcuri pentru ziaristi, bravii sindicalisti si-au indeplinit planul la cordoane umane si cimilituri. Daca numai 5000 de suflete mor de foame in tara asta, apai inca nu o ducem rau. Stati sa vedeti cand se termina concediile, rosiile si castravetii, cand varza devine buna de murat si ciresele de vara vor fi puse la borcan. Mai vorbim atunci in fata kilocaloriei nesubventionate si-a gazului la pret dublu.

Ca un aport adus teroriei conspiratiei, guvernantii s-au pus la vorba fara numar si bun simt, in timp ce citizenii halalaiau prin fata cladirii. Ei au stiut ca romanu’ nu rezista in soare mai mult de vreo patru ore, de-aia nu s-au grabit. Ca dovada ca pana la ora asta (4.30 PM) ei nu si-au terminat pomelnicele demagogice. Totul perfect regizat si orchestrat de Cotroceni. Acolo unde inca se traieste bine!

Si pun pariu ca motiunea nu trece! Astept provincia.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: