“Regatul Diamantului”

 


o poveste inspirata de visul Adei si scrisa pentru ea de mami…

 

A fost odata ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar mai povesti. Pe taramuri indepartate, la marginea Oceanului, se ridica mandra o imparatie cum nu s-a mai vazut. Plina de flori, pajisti si paduri minunate ce imprejmuiau unul dintre cele mai frumoase castele. Iar in castel locuia o frumusete de regina pe nume Ada impreuna cu printesele Daria, Teodora, Ioana si Maria.

Numai ca frumusetea acestora, dar si maretia imparatiei nu aveau cum sa nu trezeasca indivia vrajitoarei Scorpionoasa, care se visa stapana peste tinuturile imparatiei Diamantului, condusa de veacuri de regi si regine ce stapanisera in pace aceste tinuturi.

Toate incercarile uratei vrajitoare de a pune stapanire pe tinuturile reginei Ada n-au avut sorti de izbanda, pana intr-o zi cand Scorpionoasa s-a furisat in muntii unde se afla ascuns de ani buni diamantul protector al imparatiei.

Ce-si dorea de fapt Scorpionoasa? Odata furat diamantul magic, slabea puterea reginei Ada si a printelor sale, iar ea, vrajitoarea cea urata, devenea stapana pentru totdeauna pe regatul la care ravnise de atata vreme.

Si pentru ca la palat se pregatea o petrecere mare, la care erau invitati printi si printese, regi si regine veniti din regatele invecinate, vrajitoarea se transforma peste noapte intr-o printesa cu parul auriu. Imbracata in vesminte alese, ea se strecura cu usurinta printre oaspetii sositi la palat.

In forfota care pusese stapanire pe regatul Adei, nimeni nu mai avea ochi si ganduri pentru uneltirile Scorpionoasei.

Si cum regina Ada poruncise ca sala de bal si treptele palatului sa fie decorate in rosu stralucitor, vrajitoarea noastra imbraca o rochie rosie cu ajutorul careia se pierdea neobservata in decorul balului.

Numai ca, in timp ce se pregatea sa se indrepte spre sala coroanei, acolo unde urma sa-si intampine invitatii, regina Ada avu o presimtire. O adiere usoara de vant undui intr-o soapta draperiile incaperii, iar pe fereastra dinspre Ocean intra un murmur suav, ca de pe alta lume. O zana buna ii sopti sa aiba grija de imparatie si de diamantul care tinea in viata regatul, caci uneltirile fortelor raului sunt aproape.

Regina Ada isi chema imediat soldatii si ii trimise in munti, in pestera unde de veacuri era tinut diamantul miraculos, banuind ca acolo trebuie sa se indrepte vrajitoarea cea rea.

Ropotul cailor ii dadura de veste vrajitoarei ca strajile palatului se apropie amenintator, insa dorinta ei de a avea diamantul era prea mare ca sa plece de acolo fara el. Numai ca Scorpionoasa nu stia ca diamantul era el insusi purtatorul unui blestem: cine se incumeta sa-l fure din pestera imparatiei era transformat pe loc in stana de piatra.

Asa s-a intamplat si cu vrajitoarea noastra. Atingerea diamantului magic a transformat-o intr-o stana de piatra pe care regina Ada a poruncit soldatilor sa o arunce pe fundul Oceanului, pentru a sta pe vecie cat mai departe de regatul ei.

 

Si asa a scapat regina Ada imparatia de vrajitoarea cea rea si a stapanit in pace si intelegere peste Regatul Diamantului.

 

Si am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: