Asteptam investitori!

Nu stiu cum se facImagee ca intotdeauna ramanem in urma vestului cu cel putin 20 de ani in urma. Chiar daca asa cum anunta unul intr-o reclama, suntem a treia tara in Europa care a trecut la 4G. Si poate ultima daca iei in calcul ce se mai produce in tara asta. Deunazi am trecut prin locuri in care odata munceau oameni. Combinate si fabrici rase de pe fata Romaniei, oameni care nu au nici o optiune de munca. Cateva mii de suflete care deunazi se trezeau la 6 dimineata si plecau la fabrica. Acum nu se mai trezesc matinal. Unii nu se mai trezesc deloc. Dar sa nu uit!

Ce faci intr-o tara cu 4G? Stai pe net, rascolesti toate siteurile porno si joci pe cine te miri ce  jocuri cu diamonds si poker. In vremurile comuniste parea de la sine inteles ca suntem in urma tuturor din vest si din America. Au trecut mai bine de douazeci de ani si noi in toata aceasta avalansa informationala am ramas tot in urma cu tot atatia ani. De ce spun asta? Citesc cum incercam sa atragem in orice fel investitori. Ne vindem pamantul chinezilor, francezilor, olandezilor, topim tot metalul din fostele fabrici si uzine, in cele din urma nu ne-a mai ramas nimic. Dar asteptam investitori. Sa investeasca in ce? In saracia lucie a mai mult de trei sferturi din populatie, sa investeasca in batatura casei unde porcii mananca din gunoi, in drumuri si sosele din sate dosnice din care fiecare adolescent nu stie cum sa scape, sa investeasca  intr-o economie a comisioanelor si-a intermedierilor. Nu stiu daca ati observat, dar in tara asta nu se mai produce nimic. Traim cumparand de la engros si revindem la taraba, cumparam de la straini si revindem in supermarketuri, totul e o gainarie de comisioane si taxe. In ce sa se investeasca?

Ba mai mult ne batem cu pumnul in piept ca am trimis propuneri de investitii la peste 1500 de investitori. Suna foarte propagandistic, poate asta reprezinta beneficiul 4G in Romania. Sa stam in fata monitoarelor si sa trimitem oferte. Resemnarea poporului e evidenta. Tacit, dam din cap si ridicam din umeri. Toate sistemele sunt praf. De la sanatate, la cultura, de la industrie la agricultura. Tot timpul implementam lucruri pe care le-am vazut la altii, dar o facem numai pe jumate nu exista nici un interes de a functiona ceva foarte bine. Pentru ca atunci cand se intampla, nu mai exista nici o portita de a fura. Retete electronice care prescriu medicamente care nu exista in farmacii, un recesamant nefinalizat care ofera speculatii electorale, autostrazi neterminate spre a nu afecta interese locale, strazi neasfaltate in care se pompeaza bani si asfalt prost cu nemiluita dupa fiecare iarna, aparatura in spitale nefunctionala spre a fi nevoiti sa apelam la sistemul privat de sanatate si exemplele pot continua. Asa ca, la ce sa vina investitorii?

La un sistem corupt, in continuare birocratic, cimentat si plin de politicieni care nu fac decat sa-si urmareasca interesele. Nu stiu daca ati privit in ansamblu in ultima perioada buletinele de stiri de pe tv. S-au transformat in expuneri a unei situatii catastrofale. Lasand la o parte ca sesisarea autoritatilor prin stire, nu mai afecteaza pe nimeni, vedem zilnic incendii, accidente, violuri, probleme cu elevii, cu profesorii, cu carnea de cal, cu suicid s.a.m.d. . Unde e stirea? Unde e raspunsul si finalizarea unei anchete? Nu exista. Am devenit o tara de tabloide. In care zecile de  mii de oameni care nu mai lucreaza stau chiorati in fata ecranului si-si freaca mainile cand din accidentul de masina n-a scapat niciunul.Am inceput sa iubim povestile fara sfarsit, filmele fara subiect, vedetele false, manelistii si curvele pasate de la un fotbalist la altul. Adoram sa vedem divorturi mondene, emisiuni cretine si teleshoppinguri cu cratite. Umplem in lipsa de ocupatie toate supermarketurile, desi nu cumparam decat o franzela si-o bere ieftina. Ne aruncam de la etaj cand vin bancile sa ne ia apartamentul ipotecat desi credem ca din vanzarea la boutique se poate plati un credit. Pasivitatea si inactivitatea e ceea ce ne caracterizeaza. Si asteptarea investitorilor. Pentru un popor inert.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: