Antena 3 e acolo !

10394130_715212348528422_598032585491211794_n

Apar in ultimele zile tot felul de prieteni ce se bucura, „ranjesc” si saliveaza la ideea ca Antena 1 & 3 se pot inchide sau isi pierd locul din care emit. Ca sa fiu foarte clar de la inceput, nu discutam despre Voiculescu & celelalte victime colaterale. Ma depaseste subiectul, ma copleseste intregul sistem juridic. Mai pe scurt, sunt un prost in ceea ce priveste parghiile si hatisurile procurorilor si ale avocatilor. Nu ma bag, asa ca tac!

Jurnalistii pe care i-a adunat de-a lungul anilor cele doua posturi TV, in special Antena 3, au prezentat, dezvoltat, incitat, demonstrat latura si punctul de vedere al opozitiei. Una politica, sociala si de ce nu culturala. Fara ei, toti suntem niste pupincuristi ai unui sistem care pe mine personal, ma deranjeaza si ma agaseaza mai cu seama in ultimii cinci ani. Acesti jurnalisti de la Antena 3, in tot acest timp au prezentat fata cealalta a monedei, cazurile de coruptie, analizele la rece si acel punct de vedere „anti” regimului existent. Nu te poti bucura de inchiderea gurii unor astfel de oameni. Nu poti jubila cand se profileaza executarea unor oameni de stiri. Nu-ti poti freca mainile din placerea de a amuti vocile care prezinta o alta latura a ceea ce traim in Romania. Mai cu seama ca nimic nu s-a transformat in ultimii ani in tara asta in bine. Coruptia, nedreptatile, birocratia, jegul din sanatate, mitocania sociala, parvenitismul si lipsa oricaror remuscari sau indoieli, pulsul strazii sau situatia copiilor orfani. Nimic nu s-a schimbat, mai mult, nici nu sunt semne ca s-ar intampla altfel.

Antena 3 a fost singurul post „de rezistenta”, care a incercat sa pastreze balanta si bunul simt a ceea ce vedem si traim in fiecare zi. Nu poti sa te bucuri cand unei parti din breasla jurnalistica i se inchide gura. Avem o gena distructiva in psihologia poporului nostru de a ne bucura de necazurile altora. Nu a disparut si nu va disparea niciodata. Mai exista si o alta gena la fel rea, de a pizmui atunci cand altceva sau altcineva ajunge primul la sosire, e mai bun, mai tare, mai capabil.

In ultima perioada, daca va documentati, ati afla ca Antena 1 & 3 au batut toate recordurile de audienta din piata media. Si cum ne este caracteristic, sa ucidem si sa punem la pamant tot ce a reusit sa scoata capul, sa iasa din monotonia si plictisul unor posturi de televiziune care nu prezinta decat comunicate de presa si fac constatari.

Antena 3 ne-a pus intrebari, ne-a incitat si ne-a provocat. Ne-a stricat vacanta, ne-a stins carbunii de la mici, ne-a incalzit berea si ne-a deranjat cloaca in care traim. De peste douazeci si patru de ani. Ne-a luat prin surprindere nu-i asa? In vara asta nu moare nici un jurnalist!(metaforic vorbind). Eu asa cred si sper. Nu vreau like-uri, mai bine cititi, vedeti, judecati !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: